Senaste inläggen

Av Rickard Åkerlund - 9 augusti 2014 12:21

Idag står ett stenhårt pass på gymmet på schemat och därefter simning! Nu som lunch gjorde jag och min flickvän hemlagad pizza från grunden, vilket innebär hemlagad deg och färska råvaror som topping!

Den blev inte så jämn den här gången men är det hemlagat så ska det SYNAS, eller hur? ;)

ANNONS
Av Rickard Åkerlund - 8 augusti 2014 13:38

Är du intresserad av att prata om mat, träning eller andra intressanta ämnen så finns jag på Kik    Dock så undanbedes snusk och dessa personer kommer att blockeras direkt. 

RickAker100

ANNONS
Av Rickard Åkerlund - 8 augusti 2014 11:32

Då var man i fantastiska Göteborg. Nästan överallt man går ser man Burger King och McDonald's. Chansen för att jag äter lunch där är inte speciellt stor. Sådana kedjor säljer mat med överdrivet hög fetthalt. Tycker man om det kan man såklart unna sig det ibland, absolut, men det är fruktansvärt onyttigt på alla sätt och vis.. Det är bara skräp format som mat.

Jag älskar dock mat, och jag älskar att njuta av maten, och äta gott. Idag valde jag att äta Ugnsbakad Lax med Färskpotatis. Det är hemmagjort och fruktansvärt gott, och såklart är det nyttigt. Skulle jag gå på Donken skulle jag få betala mellan 70-80 kronor, istället gick jag till Café Kosmos i Göteborg, där jag betalade 95 kronor för BRA och GOD mat. Det finns statistik som säger att vi lägger ungefär 10% av vår inkomst på mat. Förr i tiden låg det på 32%. Det är en prioriteringsfråga helt enkelt. Folk lägger pengar på chips och läsk istället, och cigg och snus.

Jag väljer att istället lägga mer pengar på att äta gott! Lite ironiskt att folk tycker jag är knäpp som lägger mellan 2-3,000 kronor på mat ensam, medan de själva kan röka upp tusentals kronor per månad?

Nu ska jag utforska Göteborg. Ha det bäst alla :D

Av Rickard Åkerlund - 8 augusti 2014 07:00

Godmorgon, godmorgon. Idag är det fredag och det är dags att ta nya tag! Jag ska vara i Göteborg hela dagen och sedan i eftermiddag kommer jag möta min flickvän där, och sedan drar vi hem till mig utanför Karlstad. 

Det är ju såhär va, det behövs inte alltid avancerade gymmaskiner för att man få ut effektiv träning. Faktum är det är mycket hälsosammare att köra utan maskiner. Sit-ups, armhävningar och diverse styrke- och stabilitetsövningar är superbra! Det finns dessutom så många olika övningar att välja på beroende på vad man vill träna. Sök gärna på "Veckans Övning med Paolo Roberto" på Youtube, där finns massvis med bra övningar! Ha en bra nu allesammans, för det ska jag ha! 


 

En övning man kan göra. Jag gör armhävningar med ett "hopp" emellan varje. 

Av Rickard Åkerlund - 7 augusti 2014 12:09

Att vila är minst lika viktigt som träningen. Faktum är att det är under vilan som man blir starkare då kroppen bygger ner det som har brutits ner. Så glöm inte att ha välförtjänta vilodagar också!

Av Rickard Åkerlund - 7 augusti 2014 09:49

Hejsan alla. Hoppas ni mår kanon, för det gör jag! Igår började jag dagen men en mils promenad in till Hjo. Det var riktigt skönt, dock så blev det rätt så svettigt när solen tittade fram. Senare på kvällen blev det ett hårt pass på gymmet tillsammans med min flickvän. En riktigt härlig träningsdag blev det. 


Idag funderar jag på att ha en vilodag, eftersom kroppen ska få återhämta sig lite också är det skönt att unna sig lite "lathet" på köpet   


Ha det bäst, fler inlägg kommer framöver såklart!Av Rickard Åkerlund - 5 augusti 2014 16:30

Hejsan på er alla. Tänkte bara meddela en lite överraskning. Nu kommer min blogg vara HELT FRI FRÅN REKLAM framöver. Vilket innebär att det blir mycket mer stilrent och enkalre att läsa och det känns mer ordningssamt   

Av Rickard Åkerlund - 5 augusti 2014 13:51

Är det så att killar alltid ska vara villiga till sex utan bli kallade "mes" eller "gay"? Varför klagar då människor, framförallt tjejer, på att killar alltid är ute efter det? Och är det så att tjejer ska vara "mindre" kåta utan att bli kallade slampor? Varför klagar då folk, framförallt killar, när inte tjejer vil "släppa till"? 


Helt plötsligt är det inte så svårt längre att förstå varför det är omöjligt att passa in i dagens samhälle. Nuförtiden är allt så himla fokuserat på kön. Jag tycker det är superkul att skapa kontakter på nätet och chatta. Detta är då helt oberoende av kön och ålder. Jag bryr mig inte om det är en 17 årig tjej eller 60 årig snubbe därför att dessa två personer har totalt olika erfarheter, åsikter och tankar och jag är FÖR mångfald av åsikter. Men det finns ett krux, därför att majoriteten av alla på nätet har en dold agenda, ett mål att sträva efter, och det är- just det, sex! 


Av min erfarnhet så är tjejer oftast ute efter förhållande eller sex utav dom som är SOCIALA. De som skriver typ några ord som svar tror att antingen jag är ute efter sex eller att de själva inte är intresserade. Nu pratar jag ALLMÄNT här, det finns såklart undantag och det är jag glad för. 


Det är dock himla tråkigt att det är så. Jag har flickvän sedan mer än ett år tillbaka och jag älskar henne mer än allt. Otrohet är bara vidrigt och kränkande mot alla parter, framförallt mot ens partner. 


Nåja, är väl inte mycket att göra åt det, och världen lär ju knappast ändras inom de kommande tio-tjugo åren!    OM MIG

Hejsan Hoppsan! Jag heter Rickard och detta är min blogg om träning. Jag delar med mig av vad jag sysslar men och diverse tankar och åsikter. 

På min fritid tränar jag Krav Maga, som är ett Israeliskt självförsvarssystem som militärer, livvakter och poliser runt om helt världen använder sig utav. Jag tränar också på gym, löptränar och simmar. 

 

 

Jag har såklart inte enbart fritid dock. Just nu håller jag på att läsa till Undersköterska men ska så snart som möjligt hoppa på Sjuksköterskeutbildning för att sedan arbeta med antingen kirurgi eller akutsjukvård. Akutsjukvården kan vara både på sjukhus eller på ambulans.

 

Inom min nuvarande utidning ingår Psykiatri vilket gör att jag kommer ha praktik inom det och antagligen arbeta inom det medan jag pluggar. Vart är inte helt bestämt än men blir nog antagligen på Rättspsyk eller inom Barn- och Ungdomspsykiatrin (BUP)

 

      

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Aktivt Liv med Blogkeen
Följ Aktivt Liv med Bloglovin'

Bloggtips! :)


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se