Senaste inläggen

Av Rickard Åkerlund - 20 augusti 2014 09:32

Igår var det ett härligt pass! Vi övande på att flera motståndare emot oss och slag kom från alla håll och kanter! Krav Maga handlar om att skapa så realistiska övningar som möjligt för att träna inför verkligheten.

Idag tar jag en vilodag! Det är något man inte får glömma bort, kroppen behöver tid att återhämta sig. Nu är det bara att passa på att ta det lugnt för imorgon är det träning igen. Ha det bäst!

ANNONS
Av Rickard Åkerlund - 19 augusti 2014 19:30

Här kommer ett inlägg helt dedikerat till min underbara flickvän!


Vi har varit tillsammans i ett år och snart fyra månader och jag älskar dig mer och mer för varje dag som går. Du är den som som ständigt ger mig ett leende på läpparna och du den som alltid finns där för mig, i vått och torrt. Till och med första gången vi träffades kunde vi inte vara ifrån varandra mer än en dag! Så glöm inte att jag älskar dig, och att ingen på denna jord kommer kunna ändra på det. MITT ALLT!     

ANNONS
Av Rickard Åkerlund - 19 augusti 2014 12:15

Riktigt taggad nu. Ikväll är det nämligen Krav Maga träning och det ser jag verkligen fram emot. Efter träningen blir det eventuellt att följa med en kompis hem och se på film. Kvällen träning kommer att ske utomhus, i regn och rusk. Det finns dock en anledning till att vi kör sådana här utepass ibland och det är på grund av att man tränar i en mer realistisk miljö på sådant sätt. Man simulerar en kö utanför krogen där det kan komma människor och bråka exempelvis också får man hantera det hotet. Och man får springa en eller flera attackerare emot sig också ska man hantera den situationen. En annan viktig poäng med det är att träna i med "vanliga kläder". I verkligheten är man inte uppvärmd i mjukisbyxor innan ett hot uppstår. 


Här delar jag med mig av en video så kan ni får se hur träningen går till och vad vi tränar! 

Av Rickard Åkerlund - 18 augusti 2014 15:23

Okej, idag finns det två saker jag vill ta upp. Det ena har med dieter, bantning och så kallade "metoder" att göra och det andra har med Yoga att göra!

Jag kan ju börja med att säga att de senaste dagarna har jag cyklat, simmat och sprungit. Provade att simma samma sim som specialstyrkorna i USA gör och den var extremt snabb och effektiv måste jag säga!

Hur som helst. Yoga! Underskatta inte yoga. Har provat det lite då och då man får extremt mycket bålstyrka, balans och koordination så det ska jag göra mer!

Dessutom, detta med metoder. Ena metoden säger "ät inte fett", den andra säger "ät mycket fett men inga kolhydrater".. Alltså hur ska dom ha det? När ska människor förstå att dagens fetma och allmänna ohälsa kommer från för MYCKET mat och för LITE fysisk aktivitet. Är det inte lite ironiskt att ju mer metoder vi får, desto mer har ohälsan ökat. Förr i tiden fanns inga metoder alls... Men inte så mycket ohälsa heller.

Nåja, nu ska jag lägga och vila efter träningen! Ha det bäst!

Av Rickard Åkerlund - 14 augusti 2014 14:57

Träning är inte lätt, det har ingen påstått heller. Är träningen lätt då gör man antingen fel eller tar i för lite, såpass enkelt är det. Man måste kämpa utöver det man tror man orkar för att kunna utvecklas. Man kan säga att träning är som livet, det går ofta uppför och är kämpigt, men när man kommit i mål så finns det inget skönare. Så kämpa på! 

Idag har jag haft ett löpass i regnet. Snart ska jag hoppa in i duschen och därefter laga lite middag. Har faktiskt inte bestämt helt vad ännu, men det kommer jag nog fram till så småningom, något gott blir det allt. 

Vi ses!

Av Rickard Åkerlund - 11 augusti 2014 15:03

Idag har jag inte gjort så mycket styrkeövningar eftersom jag körde slut på kroppen häromdagen i deb bemärkelsen. Dock så har jag varit ute och löpt 8 km vilket var ritigt skönt. Så nu ska jag lägga mig och vila och sen ska jag iväg med min flickvän på kalas för hennes kusin fyller år. Vi ses!

Av Rickard Åkerlund - 10 augusti 2014 12:30

Krav Maga är världens mest effektiva självförsvarsystem. Det finns många olika typer av privatpersoner och organisationer därute som lär ut självförsvar, ett exempel på det är Feministisk Initiativ. Såg ett klipp på det på Youtube. Det finns med andra ord massa "skit" därute som inte alls funkar. Ska ni börja Krav Maga så kan jag starkt rekommendera KMG (Krav Maga Global) som är ledande i att sprida detta system. Det är inte enbart för att jag själv tränar med dem utan för att chefen och grundaren var med och grundade hela systemet från första början. 


Det finns försvar mot i stort sätt allt som kan hända. Allt från att pojkvännen försöker våldta till att man är i en krigszon och skall bli avrättad med automatgevär. Här kan ni se mer om det!


Av Rickard Åkerlund - 9 augusti 2014 17:13

Hejsan, hejsan! Igår kväll hade jag det väldigt trevligt och mysigt tillsammans med min flickvän! Vi var på Ankdammen i Karlstad vilken är en resturang son ligger på en brygga. Där spelades det livemusik och vi drack goda drinkar tillsammans och njöt av solnedgången. Ibland måste man unna sig saker annars blir livet så väldigt tråkigt!

Idag däremot är det slit och släng som gäller. Har kört ett hårt pass på gymmet och simning efteråt plus att jag och min flickvän ska ut på ett löppass senare ikväll. Efter det ska vi unna oss laxkotletter och hemlagat mos och annanas till efterrätt. Enkelt, gott och nyttigt.

Ha det bäst så ses vi snart igen!

OM MIG

Hejsan Hoppsan! Jag heter Rickard och detta är min blogg om träning. Jag delar med mig av vad jag sysslar men och diverse tankar och åsikter. 

På min fritid tränar jag Krav Maga, som är ett Israeliskt självförsvarssystem som militärer, livvakter och poliser runt om helt världen använder sig utav. Jag tränar också på gym, löptränar och simmar. 

 

 

Jag har såklart inte enbart fritid dock. Just nu håller jag på att läsa till Undersköterska men ska så snart som möjligt hoppa på Sjuksköterskeutbildning för att sedan arbeta med antingen kirurgi eller akutsjukvård. Akutsjukvården kan vara både på sjukhus eller på ambulans.

 

Inom min nuvarande utidning ingår Psykiatri vilket gör att jag kommer ha praktik inom det och antagligen arbeta inom det medan jag pluggar. Vart är inte helt bestämt än men blir nog antagligen på Rättspsyk eller inom Barn- och Ungdomspsykiatrin (BUP)

 

      

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Aktivt Liv med Blogkeen
Följ Aktivt Liv med Bloglovin'

Bloggtips! :)


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se