Direktlänk till inlägg 31 augusti 2014

Varför jag blir galen på LCHF!

Av Rickard Åkerlund - 31 augusti 2014 14:32

Hej Hej. Länge sedan sist nu, men nu så jag är jag på gång igen. Nu tänkte jag ta upp lite grand varför jag blir galen på LCHF. Jag tänker också reda ut några argument jag får engående denna hysterin och bemöta dessa! 


LCHF Funkar ju för mig! Jag har gått ner i vikt! 
Att man går ner i vikt av att endast äta LCHF är det nog inte många som motsätter sig. Jag ser dock en rad problem; bland annat så utesluter man vissa saker nästa helt och hållet och det borde man ju kunna räkna ut med arslet att det kan ju inte vara bra? Med LCHF får man ju däremot ett överflöd av fett, och mycket fett innebär höga blodfetter som i sin tur ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det är heller ingen bra idé att utesluta vissa ämnen som kroppen behöver!


Men jag mår bättre av att äta LCHF, och jag blir piggare! 
Ja, för tillfället mår du kanske bra, och känner dig pigg, men under en längre period vet vi inte och det finns väldigt lite forskning kring det och dessutom är det väl ganska logiskt att kroppen behöver all näring? Jag lovar dig att du kan hitta en grovt överviktig person som käkar McDonald's varje dag och som säger att han mår prima. 


LCHF är gott!! 

Ja, det kan jag hålla med om. Det finns många goda maträtter med LCHF. Men man kan göra en LCHF middag utan att hetsa om att att aldrig äta kolhydrater!   


Sedan handlar det också om att man måste ta ställning till hur man vill leva sitt eget liv. Alltså att man tänker utanför "jag vill bli smal"-propagandan som flödar runt. Jag kan ju enbart tala för mig och jag skulle må sjukt dåligt av att leva så begränsat, och det tror jag väldigt många gör. Jag vet också att jag träffar på olika typer av LCHF'are därute och jag som älskar att provocera och debattera märker att de som är säkra med sig själva och sin LCHF, säger inte så mycket. Men sedan finns det dom som blir hysteriska av ilska och dessa människor tror jag är så avundsjuka för att de "måste" leva sitt liv efter sådana begränsningar. Tänk att inte få äta det man älskar? 


Men det är så himla enkelt. Det du tar in måste ut, det är extremt gundläggande och enkel matematik. Varför inte träna mycket och äta gott och det man älskar, istället för att pilla navelludd och äta mat man förkastar? Därför att om du tränar mycket, kan du äta ordentligt, och därav få energi att träna ännu mer. Det är en god cirkel! 

 

 
ANNONS
 
Annie

Annie

10 september 2014 09:56

Håller så med dig. Bra skrivet! :-)

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Rickard Åkerlund

10 september 2014 09:59

Tackar :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard Åkerlund - 17 september 2014 18:08


Ett grymt pass med löpning ikväll, tillsammans med älskling! Blev intervaller och eftersom lovade ifall vi kör på mitt sätt (ungefär tills man ligger i fosterställnig och vill dö xD ) så får hon massage senare ikväll. Det gäller att finna motivatione...

Av Rickard Åkerlund - 17 september 2014 10:53

Känner att jag måste få skriva av mig om detta. För detta är något som ärligt talat går mig nerverna. SD fick 12,9 procent av rösterna i valet, detta gör de till Sveriges tredje största parti och antagligen kommer de ge de en viktig vågmästarroll. De...

Av Rickard Åkerlund - 15 september 2014 02:20

Jag vill börja med att förklara att på min blogg skriver jag om det jag känner för. Det finns säkert gott om människor därute som inte håller med om det jag skriver, och då kan man antingen debattera eller så kan man vända och helt enkelt inte läsa v...

Av Rickard Åkerlund - 15 september 2014 00:52

Hej, på er allesammans. Idag körde jag ett riktigt skönt pass ute i mörkret. Jag körde löpning och styrka. Det många inte tänker på är att det behövs faktiskt inte dyra gym för att träna styrka. Armhävningar, Sit-Ups och så vidare, kan man göra var s...

Av Rickard Åkerlund - 9 september 2014 21:28


Dagens Krav-Maga var mer eller mindre brutalt, precis så som det ska vara. Vi började med att öva tredjepartskydd, det vill säga skydda exempelvis skydda en vän eller skydda "viktiga personer" för livvakter. Redan här blev det extremt påfrestande och...

OM MIG

Hejsan Hoppsan! Jag heter Rickard och detta är min blogg om träning. Jag delar med mig av vad jag sysslar men och diverse tankar och åsikter. 

På min fritid tränar jag Krav Maga, som är ett Israeliskt självförsvarssystem som militärer, livvakter och poliser runt om helt världen använder sig utav. Jag tränar också på gym, löptränar och simmar. 

 

 

Jag har såklart inte enbart fritid dock. Just nu håller jag på att läsa till Undersköterska men ska så snart som möjligt hoppa på Sjuksköterskeutbildning för att sedan arbeta med antingen kirurgi eller akutsjukvård. Akutsjukvården kan vara både på sjukhus eller på ambulans.

 

Inom min nuvarande utidning ingår Psykiatri vilket gör att jag kommer ha praktik inom det och antagligen arbeta inom det medan jag pluggar. Vart är inte helt bestämt än men blir nog antagligen på Rättspsyk eller inom Barn- och Ungdomspsykiatrin (BUP)

 

      

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Aktivt Liv med Blogkeen
Följ Aktivt Liv med Bloglovin'

Bloggtips! :)


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se