Direktlänk till inlägg 4 augusti 2014

Fel att vara lat?

Av Rickard Åkerlund - 4 augusti 2014 06:45

Godmorgon kära läsare. Nu är det tidigt. Jag är på väg till Göteborg, för att sedan åka till Skövde och hälsa på min underbara flickvän! Men igår kväll låg jag grubblade över en sak, som jag nu tänkte skriva lite om. Är det egentligen fel att vara lat? Nu syfter jag främst på personer som klagar över sin vikt men gör ingenting åt det. 


Jag ser det som så att alla har rätt att leva hur de vill utan att andra människor ska döma och klaga. Vissa människor vill röka och äta Big Mac, medan andra vill leva häslosamt. Det jag syftar på i detta inlägg är dock de som klagar på sin vikt... men gör ingenting åt det! 


Jag personligen struntar i hur andra människor lever, och speciellt vilken kroppsform dom har. Men i från alla håll och kanter hör man hur människor vill "se bra ut" (alltså denna sjuka norm om smalhet), och de önskar massa saker hit och dit. Man hör ju såklart även i samband med detta en massa ursäker. "Jag orkar inte" eller "Jag har inte tid" Ärligt talat, detta är bara en massa lata ursäkter. Det finns ingen tid för träning men tydligen en massa god tid att sitta på fiket och äta chokladboll och prinesstårta och ladda upp bilder på det på Instagram och Facebook. Det finns ALLTID tid att undvara, det kan räcka med så lite som 15-20 minuter. Och hinner man inte med det, då har man prioriterat fel någonstans. 


Och vet ni en till sak? Jag kan nästan lova att de flesta av dessa personer testat någon form av diet. SLUTA MED DIETER OCH BANTNING. Lyft på arslet och ut i motionspåret istället. Jag kan för mitt liv inte förstå varför vissa människor väljer att inte äta, bara för att de är så rädda för att få upp lite flås? Jag äter god mat, mat som jag tycker om, och jag rör på mig. Det gör att jag blir glad av den goda maten och den ger mig energi till att träna. 


Så ut och spring med er, träna, ha kul! Och som Paolo Roberto alltid säger; svett är bara fett som gråter!   

 
ANNONS
 
Annie

Annie

4 augusti 2014 15:16

Håller med, bort med dieter och sånt. Ut rör på sig och träna istället och ät mat! ;-)Jag äter också mat jag gillar & tränar ;-)

Precis finns alltid tid att undvara, sånt är bara en dålig ursäkt tycker jag :-)http://lifebyannie.bloggplatsen.se

Rickard Åkerlund

4 augusti 2014 15:36

Skönt att höra! Kroppen behöver en varierad kost och träning. Att sluta äta och sitta still är knappast en bra lösning :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard Åkerlund - 17 september 2014 18:08


Ett grymt pass med löpning ikväll, tillsammans med älskling! Blev intervaller och eftersom lovade ifall vi kör på mitt sätt (ungefär tills man ligger i fosterställnig och vill dö xD ) så får hon massage senare ikväll. Det gäller att finna motivatione...

Av Rickard Åkerlund - 17 september 2014 10:53

Känner att jag måste få skriva av mig om detta. För detta är något som ärligt talat går mig nerverna. SD fick 12,9 procent av rösterna i valet, detta gör de till Sveriges tredje största parti och antagligen kommer de ge de en viktig vågmästarroll. De...

Av Rickard Åkerlund - 15 september 2014 02:20

Jag vill börja med att förklara att på min blogg skriver jag om det jag känner för. Det finns säkert gott om människor därute som inte håller med om det jag skriver, och då kan man antingen debattera eller så kan man vända och helt enkelt inte läsa v...

Av Rickard Åkerlund - 15 september 2014 00:52

Hej, på er allesammans. Idag körde jag ett riktigt skönt pass ute i mörkret. Jag körde löpning och styrka. Det många inte tänker på är att det behövs faktiskt inte dyra gym för att träna styrka. Armhävningar, Sit-Ups och så vidare, kan man göra var s...

Av Rickard Åkerlund - 9 september 2014 21:28


Dagens Krav-Maga var mer eller mindre brutalt, precis så som det ska vara. Vi började med att öva tredjepartskydd, det vill säga skydda exempelvis skydda en vän eller skydda "viktiga personer" för livvakter. Redan här blev det extremt påfrestande och...

OM MIG

Hejsan Hoppsan! Jag heter Rickard och detta är min blogg om träning. Jag delar med mig av vad jag sysslar men och diverse tankar och åsikter. 

På min fritid tränar jag Krav Maga, som är ett Israeliskt självförsvarssystem som militärer, livvakter och poliser runt om helt världen använder sig utav. Jag tränar också på gym, löptränar och simmar. 

 

 

Jag har såklart inte enbart fritid dock. Just nu håller jag på att läsa till Undersköterska men ska så snart som möjligt hoppa på Sjuksköterskeutbildning för att sedan arbeta med antingen kirurgi eller akutsjukvård. Akutsjukvården kan vara både på sjukhus eller på ambulans.

 

Inom min nuvarande utidning ingår Psykiatri vilket gör att jag kommer ha praktik inom det och antagligen arbeta inom det medan jag pluggar. Vart är inte helt bestämt än men blir nog antagligen på Rättspsyk eller inom Barn- och Ungdomspsykiatrin (BUP)

 

      

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Aktivt Liv med Blogkeen
Följ Aktivt Liv med Bloglovin'

Bloggtips! :)


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se